Nu när hemester är hetare är någonsin kan du passa på att upptäcka Sveriges tredje största stad Malmö. Det är en multikulturell stad med fantastisk mat, vackra omgivningar och roliga sevärdheter. Staden är så mycket mer än bara Turning Torso och Öresundsbron.

Malmö når du enkelt med flyg, tåg eller bil beroende på var du bor i Sverige. Om du vill unna dig lite vardagslyx bör du spana in Elite Hotels i Malmö som har flera hotell på centrala adresser. Här bor du bekvämt och med gångavstånd till det mesta som staden har att erbjuda.

Ta ett dopp på Ribersborgs Strand

Sunset,On,The,Oresund,Bridge,In,The,Baltic,Sea,CapturedOm du är på besök under en varm och het sommardag får du inte missa att slinka ner till Ribersborgs Strand för ett svalkande dopp i havet. Det är Malmös populäraste strand och här flockas människor under sommaren. Även på vintern kan stranden vara värt ett besök om du bara vill promenera längs med havet och njuta av lugnet och utsikten. Under heta sommarkvällar förvandlas stranden till ett stort partyställe med grillfester och andra roliga aktiviteter. Ett måste i Malmö helt enkelt.

Slå dig ner för en drink på Lilla Torg

Lilla Torg är en av de mysigaste platserna i Malmö och under sommarmånaderna sitter både turister och Malmöbor på någon av de många uteserveringarna. Beställ in en kall öl eller ett glas vin och sitt och titta på folkvimlet. Här ligger också några av Malmös bästa restauranger för dig som vill njuta av det kulinariska. Det är det perfekta stoppet för dig som behöver en paus från shopping och sightseeing.

Besök Swedbank stadion och heja på Malmö FF

Oavsett om du är sportintresserad eller inte är ett besök på en av Malmös hemmamatcher alltid en upplevelse. Laget har dominerat i svensk fotboll under de senaste åren och fansen är alltid där för att stötta. Enligt Malmöborna själva är laget Skånes stora stolthet och de är inte blyga för att uttrycka sin beundran för laget. Eftersom Malmö vann Allsvenskan 2020 väntar kval till Champions League och eventuellt en möjlighet att se stora och internationella topplag på arenan.