Den som vill åka på en harmonisk yogaresa för att ta hand om kropp och själ, åker med fördel till Thailand. De senaste åren har landet blivit ett tillhåll för olika hälsoretreats och yogahotell.

641101-phiphi-lagoon

Att åka på en yogaresa är något som har blivit allt mer populärt. Och varje år arrangeras resor med yoga som tema till mängder av länder runt om i världen, bland annat till Malmö.

”Yoga i parken blev ett populärt inslag i Malmö under sommaren.” Läs mer.

Även Thailand har blivit ett populärt tillhåll för de som älskar att bege sig iväg för att yoga. En rad hotell på plats har till och med satsat helt på hälsotemat och erbjuder förutom yogaklasser även nyttig mat och olika massagebehandlingar, skriver DN. Framförallt är det femstjärniga hotell som har den är inriktningen, men det finns även yogahotell för den som har en lite mindre budget.

Lång tradition av hälsoresor

Varför många väljer att åka just till Thailand på yogaresa beror självklart på att det finns många alternativ att välja mellan där. Men dessutom är det så att vi under många år har åkt just till Thailand på olika former av hälso- och välmåenderesor. Förut har det handlat om att många har åkt dit för att genomgå skönhetsoperationer eller andra kirurgiska ingrepp. Nu åker vi istället dit för att ta hand om vår mentala hälsa och för att må mycket bättre både i kropp och själ.