Ett utav de populäraste resmålen för svenskar på vintern är fjällen. Det som lockar är en aktiv semester fylld av spänning och äventyr. Svenskarna beger sig till fjällen för att åka skidor, skoter och hundspann.

36166-mountains

Hela två miljoner svenskar åker till fjällen i vinter, skriver Expressen. Två av tio hushåll har planer på att åka till fjällen någon gång under vintersäsongen. Varför så många är intresserade av att besöka de svenska fjällen tror experter beror på att intresset för en aktiv semester har ökat. På grund av att så många vill besöka fjällen har bostadsmarknaden där blivit hetare och en del funderar faktiskt på att köpa en stuga däruppe.

Upptäck på skotern

Att det aktiva och äventyret lockar i fjällen framgår av artikeln men det är faktiskt inte bara skidåkning det handlar om. Det finns nämligen massor att göra för den som vill vara aktiv och hitta på något kul. Något som är minst lika populärt som att ta skidorna för att utforska den vackra naturen, är att ta skotern. Den som vill åka skoter har ett flertal alternativ och man kan till exempel hyra en skoter, eller varför inte upplev skotersafari med guidade turer på snöskoter i Sälen. Är man intresserad av det senare alternativet kan man besöka den här sidan för att läsa mer om ett företag som erbjuder skotersafari.

Hundar lockar utländska turister

Ytterligare något som är populärt att göra i de svenska fjällen, förutom att åka skidor, är att åka hundspann. Om man vill göra detta gäller det dock att vara ute i god tid eftersom det är väldigt populärt. På ltz.se kan man läsa att det nämligen inte bara är svenskar som är intresserade av att testa på att åka efter hundarna. Turister från runt om i världen lockas till Sverige just för att prova på att åka hundspann.