Galapagosöarna tillhör Ecuador men har egentligen inte så mycket gemensamt med resten av landet. Det är en plats för äventyr, lugn och även bröllopsresan. Det finns mycket att upptäcka eftersom Galapagos består av 19 olika öar, där djurlivet är rikt både på land och i vatten.

Galapagosöarna har ett unikt djurliv med den ökända Galapagossköldpaddan, havsleguanen, sjölejon, fåglar och färggranna fiskar. Hela 97 procent av öarna klassas som nationalpark, vilket hjälper till att bibehålla naturen och djurlivets storslagenhet. Att åka på resa till Galapagos är långt ifrån likt klassiska turistresmål, det handlar snarare om att uppleva en häftig plats och kunna hitta sig själv i lugnet med natur och djurliv. Enligt Expressen är många av djuren dessutom orädda, vilket gör det till ett ypperligt tillfälle att fotografera på nära håll.

Upptäck och meditera

Galapagosöarna sägs vara en av de vackraste och häftigaste platserna i världen och öarna är ett bra alternativ för en äventyrlig bröllopsresa, något som vanligtvis bär av till turistfyllda paradisöar eller storstäder, läs mer. Det bästa sättet för att upptäcka Galapagos är genom att åka båt med kombinerad hotellvistelse. Då säkras både land-, vatten- och öbaserade äventyr. För bästa möjliga upplevelse rekommenderas en reslängd på två veckor. Galapagosöarna är även en perfekt plats för meditation. Efter dagens intryck kan det vara skönt att sätta sig på hotellrummet eller på båten och pusta ut. Meditation är en metod för kroppslig och mental avslappning som skapar förutsättningar för inre lugn och harmoni, som minskar stresskänslor och får oss att bli mer trygga i oss själva. Det kan även vara häftigt att meditera på en strand eller klippa på någon av öarna, men det gäller att hitta en plats där man känner lugn. Meditation är något alla kan göra, för studerande Christina är det en slags mental träning och hon säger till Svenska Dagbladet:

– Jag tycker man ska meditera för att skapa ett inre utrymme för tillit och tålamod, att öppna för något bortom vårt förnuftstänkande. Vi kan optimera vårt sätt att fungera här i världen genom att stanna upp. Oavsett om det är två eller 20 minuter, via medvetna andetag eller att vi skannar av oss själva i relation till vår omvärld, så har det effekt.