Sugen på att fira en kanske annorlunda jul mot vad du brukar göra? Då rekommenderas ett besök på sagolika Kolmården i Norrköping, och där är förberedelserna i full gång – och frågan på allas läppar är: kan parken lyckas slå sitt besöksrekord ännu än gång detta år?

Det finns en hel del sevärdheter i Norrköping, men få av dessa är lika välbesökta som djurparken Kolmården som nyligen slog sitt besöksrekord. Under Halloween och hela den helgen slog parken nämligen på stort med ordentligt skräcktema och öppna attraktioner som annars är stängda så här års. Och det fick dem att håva in närmare 36 000 gäster under de fem extra öppna dagarna under skräcktemat, och det är en besöksökning på hela 23 procent mot förra årets besök. För SVTs reporter berättar parkens pressansvarige person, Richard Sjödén, att det verkligen känns som en framgångssaga för parken. Till saken bör till exempel också nämnas att besökarantalet i parken vanligtvis är 2 000 personer årligen, så 36 tusen på bara fem dagar är verkligen ett rekord för parken att känna sig stolta över. Så frågan är om de kommer kunna slå det? Nu är det nämligen dags för årets nästa stora satsning i parken – nämligen julfirande.

Fira jul på Kolmården i Norrköping

Det är inte bara under Halloween som Kolmården håller sina portar öppna och välkomnar besökare till parken. I ett pressmeddelande hos MyNewsDesk bjuder Tomten nämligen in till att fira en riktig Sagojul tillsammans med honom. Och enligt inbjudan får besökarna komma och träffa tomten och pyssla tillsammans med honom under hela tre adventshelger med start den 1 december håller parken traditionellt julfirande med tomteverkstad och hela köret. Kolmården i sig kommer även att förvandlas till en magisk julvärld som man även lovar att fylla till bredden med mysiga och härliga aktiviteter som passar för hela familjen. Men kommer det bli en succé? Förra året kom 31 tusen besökare, och under halloweenfirande ökade det med 4 000 till, så kanske kommer man att kunna nå ut till ännu fler nu – hoppas parken på i alla fall. Och för att verkligen se till att fixa så det blir det låter man, via Norrköpings Tidningar, meddela att man till och med har skapat ett sprillans nytt julspel som regisserat av Carina Perenkranz. Likaså har man byggt upp ett eget Nordpolen för tomten att bo i och förberedelserna för julfirandet har pågått i flera veckor. Pressansvarige avslöjar även att man kommer erbjuda besökarna att få åka hästskjuts dit, till Nordpolen, och att man där såklart ska få träffa tomten och alla hans nissar.