När du ska ut och resa är det bra att ladda upp med bra tillbehör till din mobil. Det finns få saker som är så enerverande som ett batteri som håller på att dö, hörlurar som inte går att dela med kompisen – eller en mobil som går sönder på fyllan. Här kommer tipsen du måste ha med dig för att resan ska bli så lyckad som möjligt!

Svenskar är experter på att resa till härliga länder för att få koppla av och… festa och ha kul. Och det är precis i de sistnämnda alternativen som vi brukar tappa telefonen på alla möjliga konstiga ställen. Skal till iPhone XS och andra mobiler är därför ett måste. Ingen resa utan ditt skal, så är det bara!

Andra tillbehör till mobilen

Tips nummer två är att ha med dig ett bärbart batteriminne. Du vet den där resan du har sett framemot så länge. Flygresan och bussresan till hotellet tog sin tid, och nu är mobilen död. Plötsligt inser du att din laddare inte passar in i landets eluttag. Vilken tur du att du hade ett externt batteri, eller hur?

Passa på att ladda hem AirBnb-appen. Den är gratis, och du kommer långt med att hitta bra boende som ligger både centralt och är prisvärda alternativ till hotell. Här kan du läsa om fler appar som kan vara bra att ha i mobilen när du reser! Glöm inte spana in var roamingen kostar pengar. Du vill inte råka ut för en dyr räkning när du kommer hem och har spenderat alla dina pengar. Tänk också på följande:

– Om man befinner sig i gränstrakter mot länder utan fri roaming ska man vara försiktig. Troligen får man ingen varning, även om det kommer upp vilken ny operatör som gäller. Men många tänker inte på det och fortsätter surfa och ringa som vanligt, säger Fredrik Kapper – Aftonbladet.

Glöm inte packa med din selfie-stick!