Det finns många anledningar att besöka vår vackra huvudstad Stockholm. Men just i vår finns en extra bra anledning, nämligen att Eurovision Song Contest kommer att hållas här.

96125-the-globe (1)

För ett tag sedan stod det klart att Eurovision Song Contest 2016 kommer att arrangeras i Globen i Stockholm. Flera medier rapporterade detta när det stod klart och alla semifinaler inklusive finalen kommer att hållas i Globen. Däremot kommer flera olika arenor i Stockholmsområdet användas under tävlingsveckan på olika sätt. Man har bland annat planer på att använda Tele2 Arena i evenemanget men exakt hur arenan kommer att användas har man inte gått ut med än.

Biljetter och hotellrum

Den som är en riktig schlagerfantast har nu alltså anledning att ta sig en trip till Stockholm i maj. För att vara säker på att få ett hotellrum i staden under Eurovision-helgen är det bäst att man redan nu surfar in på en sajt som exempelvis stockholmshotell.com och bokar sig ett hotellrum. När det gäller biljetterna kan det vara lite svårare att få en. Det första biljettsläppet sålde nämligen slut på bara ett par minuter. Men man har lovat att fler biljetter ska släppas inom en snar framtid, skriver dt.se.

Ett torn ska uppföras

Får man inte tag på biljetter till det eftertraktade evenemanget kan det faktiskt vara en god idé att åka till Stockholm ändå. Det kommer nämligen att bjudas på en rad andra aktiviteter i staden under just den helgen och man ska till och med uppföra ett snurrande utkikstorn i Kungsträdgården.

”Med sina 81 meter blir tornet en av stadens högsta byggnader, hela 20 meter högre än exempelvis Hötorgsskraporna.” Läs mer.