12012411-happy-woman-relaxingAllt fler blir inspirerade av andlighet och förändrar sina liv för att leva på ett nytt sätt där lugn, självinsikt, gemenskap och eftertanke är ledord. Hårda tider i livet eller upplevelser som förändrar det sätt man en gång levde på kan leda till att många väljer att ta en andlig resa för att upptäcka något nytt hos sig själva, andra och för att hitta en ny riktning i livet. Ett sätt att börja om helt enkelt.  

Andlighet handlar om att hitta sig själv och leva på ett sätt som får en att må bra, i både kropp och själ. I modern tid har vi blivit mer medvetna om att vi måste vakna upp och se på det sätt vi lever, vilket ofta är en upprepande ond spiral där allt går om och om igen. Det gör varken oss eller världen någon nytta, vilket kan vara anledningen till att många idag vill göra en så kallad andlig resa. Idag finns det massor av olika resor, kurser, fördrag och behandlingar att delta i som går i andlighetens tecken, men man kan också anordna sin egna andliga resa, det handlar egentligen vad som känns bra för dig och behöver inte vara inom ramarna för vad andra tycker att andlighet är. Om man ska göra framsteg inom andlighet eller uppnå stadier där man känner andlighet och kan göra en resa i sig själv kräver att man är klarsynt och att man står på en stabil plattform, det vill säga att man är en stabil och trygg person som inte känner tveksamhet vid att testa nya saker. Det gäller att tro på sig själv och det man testar på.

494093-church-candlesAndlig resa till Göteborg

Göteborg är känt som en öppen stad där mycket blir accepterat och nya trender snabbt kan slå rot, just för att folk där generellt är öppensinnade och kanske också stabila i sig själva. Vill man boka en resa dit är det enkelt att kolla upp passande hotell på www.hotellgoteborg.info. En andlig resa handlar om att man utvecklar sig själv på alla plan i kropp och sinne, som en helhet, där ingen del spelar mer roll en någon annan. Om man enbart fokuserar på kroppen uppstår obalans som gör att processen kring att uppnå andlighet går långsammare. I GP kan man läsa om att de återupptagit de uråldriga pilgrimsvandringarna, med utgångspunkt från Masthuggarkyrkan. Till denna pilgrimsfärd vallfärdar allt från turister till inbitna andlighetsfrälsta och succén är ett faktum. Under denna färd vandrar människor för att göra en inre och yttre resa tillsammans med andra i en fantastisk miljö. Men det är inte bara vandringar som kan kopplas till andlighet i Göteborg, Nu diskuteras det om det ska byggas en andlig byggnad på Heden, något som definitivt skulle sätta Göteborg på världskartan. Professor Stefan Tengblad uttrycker att denna vilda ide skulle vara en bra för staden, en universell katedral som står för mänsklig visdom, tolerans och andlighet, skriver Expressen.

Författare hittar sig själv

I Aftonbladet kan man läsa om författaren Elizabeth Gilbert har lämnat sin make, för bästa väninnan som hon insett att hon faktiskt älskar. Tragiskt nog fick väninnan, och numera kärleken, Rayya Elias beskedet om att hon har cancer. Detta har lett till att Elizabeth gjorde en egen inre resa för att se vad hon egentligen ville, vilket var att vara tillsammans med Rayya.