Har du funderat på att testa yoga någon gång? Då är tiden inne för dig. Yogatrenden har kommit till Malmö – och allt fler väljer att testa på aktiviteten utomhus. Förutom yogans meditativa effekt ger utövandet av träningsformen en chans till en spirituell resa. 

Populärt inslag i Malmö

Yoga i parken blev ett populärt inslag i Malmö under sommaren. Under sommaren arrangerades yoga för allmänheten i Kungsparken med början under juni. I snitt har mellan 30 och 90 personer deltagit under arrangemangen. Men allt fler är att vänta.

”Varje år väljer fler och fler att testa på yoga”, förklarar yogaläraren Johanna Lindberg.

Men också i andra delar av Sverige

Men det är inte bara i Malmö som allt fler väljer att testa på sommaryoga. I Hamnparken i Vasa arrangerades även där sommaryoga utomhus för nyfikna nybörjare så väl som erfarna veteraner. Det är för andra året i rad och det här året fick arrangemanget ett rejält uppsving. Som mest var 60 personer och testade på yoga i parken, något som var en positiv överraskning för arrangörerna.

1052654-young-woman-making-yoga

En spirituell resa

Yoga har funnits i över 4000 år och praktiserades i början inom buddhism och hinduism. Men idag har yogan anpassat till ett västerländskt samhälle och kan förstås som en filosofi snarare än en religion. Det som lockar många västerlänningar tros vara avståndet mellan individers stundvis hektiska vardag varvat med långa arbetsdagar och uppdateringar via sociala medier, och yogans meditativa effekt som leder till god självreflektion.

Ta en mini-weekend i Malmö

Förutom yoga finns det mycket annat att testa på i Malmö. Moni Masri passade på att ta en mini-weekend i sin egen hemstad. Då lärde hon sig att det finns mycket att se även där man bor till vardags. Testa till exempel att äta på en restaurang du aldrig prövat förut, att boka ett hotellrum genom Hotellmalmo.nu och sov borta för en natt, eller testa på yoga för första gången. Det finns mycket att testa – även de små sakerna gör stor skillnad. Att gå till en annan pub än sitt vanliga hak eller att promenera längst ett annat promenadstråk kan ge ett nytt sken till en stad som man länge har bott i.